HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.06.02. 10:19 ejfelikialtas

Dráma a tengeren - Háború Izrael ellen

Kedves Mindenki, 

Tegnap június 1-én kaptam ezt a két fordítást.

Igaz nem szó szerinti fordítás, de a lényeg benne van....

Tájékoztatásul adom közre minden kedves Olvasómnak. (NE)


 

Helyzet a tengeren a Jerusalem Post, a HaAretz és az Ynet c lapok szerint,

 

Hisztérikus helyzet és téves információk borították el a tengeren kibonatkozó konfrontációt a Gáza flotilla és az izaeli haditengerészet között.A török televízió 15 halottról számolt be, mások 14-ről, talán az izraeli védelmi erők adatai a legpontosabbak, akik 10 halottról, 10 sebesültről számoltak be, akik küzül 2-en súlyosan megsérültek.

 

Arról számolt be az IDF, hogy 10 aktivista vesztette életét, miután csapatait támadás érte a konvoj megállítása során. A haditengerészet harcosai irányításuk alá vontak 6 hajót, miután azok megsértették a Gáza partjainál érvényben lévő tengeri blokádot. Az izraeli katonák, akciójuk közben súlyos és erőszakos ellenállásba ütköztek a hajókon lévő aktivisták részéről, akik az izraeli katonákat épp tűzzel lőtték. Az egyik kommandóst, aki leereszkedett egy helikopterről, vasrudakkal támadták meg. Mivel az IDF életveszélyesnek ítélte meg a helyzetet, szabályzata szerint járt el, amikor tüzet nyitott támadóira.

 

Izrael és Egyiptom azután helyezte blokád alá Gáza tengeri határát, hogy azt 2007-ben a Hamasz ragadta magához. Izrael azért tartja szükségesnek a blokád fenntartását, mert szükségesnek tartja megakadályozni, hogy a Hamasz, amely többezer rakétát lótt ki Izraelre, felépítse fegyverazrzenálját. 2007 óta Izrael több ízben átengedett hajókat az övezeten, de a 2009-es gázai offenzíva óta nem engedett egyetlen hajót sem át. A mostani flotilla volt a legnagyobb a térségben...

 

Izrael visszautasítja a humanitáriánus krizis vádját, mivel számtalan élelmiszer és gyógyszer szállítmány jut át Gázába. Ezek mellett Izrael arról is beszámol, hogy Gáza déli, egyiptomi határán élénk csempészet folyik, kereskedelmi cikkek, üzemanyag terén.

 

Törökország szerepe

 

Törökország arra törekszik, hogy a "palesztin ügy" legnagyobb képviselője legyen a térségben, olyan szerepet vállaljon, amire korábban Irán aspirált.

 

A Hamasz miniszeterelnöke az Al-jazira televiziós állomáson keresztül számolt be a "brutális támadásról", és arra szólította fel az ENSZ.t, hogy védje meg a hajókon lévő aktivisákat, álljon ki mellettük.

 

Mint a legtöbb összecsapásban a terrorizmus ellen, a cél épen a kibontakozó nemzetközi felháborodás. Pontosan a most kibontakozó világméretű felháborodás volt a flotilla szervezőinek a célja. Inkább Izrael gyűlöleétről és nem Palesztina szeretetéről szóltak az események. A cél Izrael erkölcsi lehetetlenné, tétele, szörnyú és pusztító hatalomként való bemutatása. Egy olyan országként való lefestése, amely a világbéke és az emberiség ellensége.

 

Az akció szervezői arra törekedtek, hogy azt a lehető legerőszakosabbá tegyék, ennek megfelelően voltak felszerelelkezve lőfegyverekkel és késekkel.

 

Ezért inkább kockára tették saját embereik életét, és annak ellenére, hogy szóban azt mondták: nem állnak ellen az IDF utasításainak, mégis a folotillán lévők felfegyverkezve szálltak a hajóra. A flotillának felajánlották, hogy békésen az ashdod-i kikötőbe hajózhatnak az izraeli hajó mögött, de ők a sokkal szenzációsabb megoldást választották. A Yedidot ha Aronot c lap szerint az akivisták lincselésre készen, lőfegyverekkel, késekkel és vasrudakkal felszerelve várták az IDF-et.

 

Izrael számtalanszor nyilatkozta már, hogy nem Gáza ellen és nem a palesztinok ellen harcol, hanem a Hamasz ellen. A mi dolgunk azonban, hogy Isten Igéjére támaszkodva imádkozzunk.

 

- Olvassátok és imákdozzatok az Ezekiel 36-39 alapján

- Imádkozzatok, hogy Isten a zsidó nép teljességét visszahozza Izrael földjére

- Hogy ígérete szerint k9öntse rájuk Szent Szellemét és megtisztítsa népét a bűneitől.

- Hogy újra népe között legyen Isten élő jelenléte.

- Hogy igaz legyen, hogy "egyetlen fegyver sem lesz jószerencsés ellene

- Hogy Izrael a Messiásba vetett hit zászlaja alatt egyesüljön

- Zsoltárok 9

- Ézsaiás 54,17

- bölcsességért Izrael vezetői számára

- hogy bölcsen, sőt prófátai módon tudjon Izrael vezetése megnyilatkozni a média és PR háborúban

- Imádkozzunk, hogy lepleződjön le az arab és a nyugati világ médiái által tereszetett hazugságok. Stratfor szerint az Al-Jazira lap beszámolóiból is kideról, hogy a flotilla utasai provokációra készen felszerelkezve voltak a hajón.

- Imádkozzunk a sebesültekért, mindkét oldalon.

Olyan időkben élünk, amikor szükségünk van az Úr szüntelen Jelenlétére az életünkben, közelségére. Keressük az Úr arcát, hogy megértést, világosságot kapjunk a körülöttünk történő eseményekről. Amink eddig volt az Úrban, az nem lesz elég a ránk elkövetlező időkre nézve, hogy talpon maradhassunk.

 

Áldással Jeruzsálemből:

Ofer Amitai

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ejfelikialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr292050179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása