HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.06.02. 10:06 ejfelikialtas

Izraeli támadás háttere A „Békehajó” a harc szolgálatában

 


Az úgynevezett európai segélyszállítmányt szálító konvoj sokal többet akart elérni, mint csak segélyeket nyújtani Gáza lakosságának. Koridort akartak nyitni a Gázai övezetbe, ezzel áttörve az izraeli blokádot. A béke-aktivisták valójában nem is olyan békések, amilyennek szeretnének a világ médiái előtt feltűnni.

A törökországi segélyszervezet, amely saját információja szerint humanista célokat képvisel, tulajdonképpen nem más, mint az IHH, egy radikális muzulmán csoport, aki szoros összeköttetésben áll a „nemzetközi dzsihad” (muzulmán szent háború) mozgalommal. A segélyszállítmány „Szabad Gáza” szervezésében komoly szerepet játszott.

 

Egy közismert napilap a következőket írja:

„Ha valóban humanista tevékenységről lenne szó, akkor miért nem akarják, hogy a hajó szállítmányát Asdodban az izráeli katonaság a ENSZ embereivel együtt átvizsgálják?

Arra a kérdésre, hogy van e fegyver az IHH hajó szállítmányában, nagyon óvatos válszat adott a „Szabad Gáza” szóvivője, Audrey Bomse. A CNN-nek adott interjújában azt mondta, hogy nem zárható ki, hogy fegyver is van a szállítmányban.”

 

Törökországban a hajót énekkel búcsúztatták:

„Intifada, intifada, intifada!

Khaybar, Khaybar, ó zsidók!

Mohamed serege fog megszállni benneteket.”

 

 

Download:
FLVMP43Gp

Az izráeli katonaság többször is felszóllította a hajó kapitányát, hogy ne Gázában, hanem Asdódban kössenek ki, és az átvizsgálás után átvihetik Gázába a segélyszállítmányt. Miután a segélyakció szervezői nem voltak hajlandóak eleget tenni a felhívásnak, végül az az izraeli döntés született, hogy felszállnak a hajókra és ők irányítják azokat Asdódba. A katonák nem számoltak egy olyan brutális támadással, ami azután a már ismert videókon is látható eszkalációhoz vezetett. Több katona életveszélyesen megsérült, megkéselték őket, sőt egy az emeletről ledobott katonát, aki eszméletlenül feküdt, meg akartak lincselni. Azonkivül tüzet nyitottak a katonákra. Ez váltotta ki azt az a tűzharcot, amelyben több mint tíz propalesztinai aktivista meghalt.

 

Ez az izraeli átvizsgálás és annak következménye nyilvánvalóan elő volt tervezve. A főszervezője e béke flotilla akciónak a török radikális iszlámszervezet: Insan Yardin Vakfi (INN), amely a Hamász terrorszervezetet is támogatja. Bülent Yildrim, a vezetőjük az arab „Al Dschasira” adónak adott intejúban kijelentette: „Akarjuk a konfrontációt, mégpedig nappal, azért, hogy a nemzetközi médiák hatásosan dokumentálhassák a történteket.”

Izráel megígérte, hogy miután a hajókat átvizsgálták, a segélyszállítmányt tovább lehet vinni Gázába. Azonban a békeaktivisták szervezői mostmár hallani sem akarnak erről. A békeszállítmányokat szállító szervezetek és békeaktivisták előtt nyitva állt a legális út Gázába, de ők ezt nem akarták. Miért?...Nyilvánvaló, hogy nem ez volt a fő céljuk, hanem egy újabb hatásos propaganda manőver.

 

Izreel ellátja szárazföldi utakon a Gáza övezetet szükséges szállítmányokkal (hús, baromfi, orvosságok, tejtermékek, zöldség, gyümölcs, gabona, bébieledel stb...) A 2009-es fegyverszünet óta több mint 1 millió tonna rakomány juttattak el Gázába.

 

Ehud Barak kijelentette: Gázában nincs humanitárius katasztrófa, senkinek sem kell éhezni. Azonban ezt a vidéket a terrorista Hamász szervezet uralja, amely állandóan erősödik, fegyverekkel és rakétákkal támadva Izráelt.

 

Forrás:

http://www.factum-magazin.ch/wFactum_de/aktuell/2010_05_31_Propagandaflotte.php

 

Israel Heute:

IDF-Filmmaterial über die Gewalt gegen die Soldaten
IDF-Filmmaterial: Gewalt auf dem Schiff2

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ejfelikialtas.blog.hu/api/trackback/id/tr852050146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása